Heb je belangstelling voor de wereld om je heen? Ben je nieuwsgierig, creatief en onderzoekend? Dan is Park Lyceum de school voor jou. Een school voor atheneum, havo en mavo. Waar we naast de gewone lessen nog veel meer doen.

 • 0606-134247-5607_IH Internationalisering

  De wereld is groter dan Almere en Nederland! Op Park Lyceum kijken we graag over de grenzen heen en internationale contacten horen bij ons onderwijs. Als je bij ons op school zit, ontmoet je dus zeker jongeren uit andere landen; van Spanje en Duitsland tot Rusland en China. Internationalisering komt voor elke leerling op één of andere manier aan bod in het onderwijs. Dat kan zijn in een project waarbij je een langere tijd werkt aan een opdracht, bij uitwisselingen die een week duren en waarbij je ook buitenlandse gasten thuis ontvangt en natuurlijk bij de talen, waaronder Spaans.

 • Gildeplan 2021 Gildeplan

  Het Gildeplan is een combinatie van de vakken theater, muziek, dans, grime, decor en licht en geluid.
  Wij maken twee voorstellingen per jaar, een voorstelling die vlak voor de kerstvakantie gespeeld wordt en een musical die in het voorjaar wordt gespeeld.
  Bovenbouwleerlingen kunnen het Gildeplan kiezen als extra vak in het vakkenpakket en onderbouwleerlingen kunnen zich inschrijven om mee te doen aan de musical.

  In deze filmpjes leggen de leerlingen en docenten van het gildeplan graag uit wat het gildeplan is:
  Gildeplan algemeen: https://youtu.be/Mn7O2nnE-QM
  Dans: https://youtu.be/u2qQ5vbjNo4
  Theater: https://youtu.be/a-6l33yF5-U
  Muziek: https://youtu.be/bVIpv5A-o7U

 • Foto LO Lichamelijke opvoeding

  Op Park Lyceum staat plezier in bewegen centraal. Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding maken de leerlingen kennis met een breed aanbod aan sporten. In een veilige omgeving worden de leerlingen gestimuleerd om alles uit zichzelf te halen. Ontwikkeling is hierin belangrijker dan het uiteindelijke niveau van bewegen dat de leerling heeft. Om dit te bewerkstelligen wordt er in de onderbouw gewerkt met boekjes. In deze boekjes vinden de leerlingen alle onderdelen die dat jaar tijdens de lessen LO aan bod komen. In deze boekjes houden de leerlingen hun eigen ontwikkeling bij. Ze stellen doelen om zichzelf nog beter te ontwikkelen, ze reflecteren hierop en formuleren na afloop weer nieuwe doelen. Zo haalt de leerling het maximale uit zichzelf!

  Door de leerjaren heen nemen de leerlingen deel aan verschillende sportdagen. Zo is er in leerjaar 1 een korfbaltoernooi, in leerjaar 2 een basketbaltoernooi en in leerjaar 3 een speltoernooi. Daarnaast zijn er in de bovenbouw nog andere sportdagen.

  Gedurende de schoolperiode neemt de leerling deel aan verschillende buitenschoolse activiteiten. Zo gaan ze naar bijvoorbeeld naar het klimbos en de waterskibaan.

  Op Park Lyceum hebben de leerlingen voldoende keuze uit verdieping van de lessen LO. De mavo leerlingen kunnen vanaf leerjaar 3 kiezen voor LO2, waarin ze deelnemen aan verdiepende activiteiten die niet bij de reguliere lessen LO worden gegeven. De havo leerlingen kunnen vanaf leerjaar 4 kiezen voor BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) waarin de leerlingen EHBSO krijgen, les gaan geven aan de onderbouw, gaan snowboarden en nog veel meer.

 • 0606-135805-5716_IH Kunst is cool

  Kunst maakt het leven net een beetje mooier en leuker vinden we op Park Lyceum. Dat merk je bijvoorbeeld in de lessen drama, beeldende vormgeving en muziek. Je kunt je hierbij creatief helemaal uitleven! En we weten uit ervaring dat het je zelfvertrouwen vergroot. Daar heb je je hele leven profijt van. Daarnaast organiseren we interessante projecten en excursies. Ook kun je meedoen aan schooltoneel, de Open Dagen en exposities. Wie weet speel jij straks wel de hoofdrol in onze grote musicalproductie!

 • Foto Kart Lelystad mei 2022 RC-cup en E-kart

  Op Park Lyceum kunnen leerlingen ook buiten de lessen om aan hun ontwikkeling werken. Twee projecten die leerlingen op een leuke, sportieve en uitdagende manier aan de slag laten gaan met hun eigen ontwikkeling zijn de RC-cup met een radiografisch bestuurbare modelauto in de onderbouw en de First Electro League met de E-kart in de bovenbouw.

  Leerlingen vervullen binnen hun eigen raceteam verschillende rollen zoals teamleider, PR-manager, financieel manager, designer, monteur en uiteraard ook coureur. Samenwerken, zelfstandig werken en het maken van plezier staan centraal.

  Afgelopen donderdag zijn een aantal van onze enthousiaste leerlingen geïnterviewd door Omroep Flevoland. Zij hebben hun eigen gebouwde kart mogen testen op de kartbaan van Lelystad. Bekijk het interview via deze link.

 • DD531768 Eropuit!

  Op Park Lyceum kijk je verder dan je studieboeken. Zo werk je aan projecten en ga je ook de school uit. Bijvoorbeeld met een excursie naar science center Nemo of naar een museum. In leerjaar 1 gaan we ook buiten de school op pad om je docenten en klasgenoten goed te leren kennen. Dan gaan er vierdeklassers mee als tutoren. Dat zijn leerlingmentoren waar je ook iets mee kunt bespreken. Ze zijn er voor jou, maar vinden het zelf ook heel leuk om mee te gaan!
  (foto van NEMO door DigiDaan)

 • Foto ondersteuningslokaal Ondersteuning op Park Lyceum

  Soms heeft een leerling extra zorg nodig om beter te kunnen functioneren op het voortgezet onderwijs. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Wat die reden ook is, wij willen er graag voor zorgen dat iedere leerling zich prettig voelt en zich optimaal kan ontwikkelen bij ons op school.

  De zorg zullen wij afstemmen op de behoefte of vraag van de leerling, want ieder kind is immers uniek. Wij hebben daarom verschillende medewerkers in dienst die een steuntje in de rug kunnen bieden. Iedere functionaris heeft zijn/haar eigen specialisme en daarmee kunnen we een divers en professioneel zorgaanbod doen.

  Klik hier voor ons filmpje over ondersteuning op Park Lyceum

  Klik hier voor het Dyslexiebeleid van Park Lyceum

  Klik hier voor het School Ondersteunings Profiel van Park Lyceum

 • 0606-125522-5481_IH Grote school, klein gevoel

  Met zo’n 1530 leerlingen is Park Lyceum een grotere school dan je gewend bent, maar de school is georganiseerd in afdelingen waardoor je je nooit verloren zult voelen en snel je docenten zult leren kennen. Park Lyceum is gehuisvest in een prachtig, ruim opgezet gebouw in een rustige en groene woonwijk.

Bèta op Park Lyceum
Kunst op Park Lyceum