7.1 Bakenpas

Aan het begin van ieder schooljaar ontvang je je eigen BakenPas. Deze pas heeft elke leerling van Park Lyceum. Deze heb je onder andere nodig om boeken te lenen in de mediatheek, om te kopiëren en om toegang te krijgen tot schoolfeesten. Raak je je pas kwijt, dan moet je een nieuwe bestellen bij de receptie. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

7.2 Mediatheek/Studiecentrum

Het studiecentrum is een lees-, studie- en informatiecentrum dat dagelijks geopend is. Op vertoon van je BakenPas kun je hier boeken lenen. Verder kun je hier (uitsluitend voor schoolopdrachten!) op de computer werken en gebruik maken van internet. Ook kun je gebruik maken van diverse databanken. In het Studiecentrum vind je een plek om rustig te werken. Hier kun je de hele dag terecht om je lessen voor te bereiden, toetsen te leren, huiswerk te maken, projecten te doen met medeleerlingen, etc., etc. Ook kun je hier geheel zelfstandig je je rekenprogramma doen in de vorm van digitale modules.

7.3 Bibliotheekabonnement via school

Aan het begin van het schooljaar krijgt iedere leerling van Park Lyceum een bibliotheekpas. Deze pas is te gebruiken binnen de gemeente Almere. De pas is geldig zolang je bij ons op school zit. Wanneer je een persoonlijk abonnement hebt afgesloten voor de bibliotheek van Almere, dien je dat zelf te beëindigen. Met de bibliotheekpas die je van Park Lyceum huurt, maak je gebruik van dezelfde diensten als bij een persoonlijk abonnement. Vanaf dit schooljaar is het abonnement gratis voor jongeren tot 18 jaar.

7.4 Lockers

Iedere leerling kan een afsluitbare locker huren. In deze locker kun je je spullen opbergen zodat je niet de hele dag met een zware tas hoeft rond te lopen. De school is niet aansprakelijk voor vermissingen, ook niet uit de locker. De school is bevoegd om de lockers te openen voor controle en reparatie. De kosten worden aan het begin van het schooljaar geïnd met een factuur van de financiële administratie.

7.5 Aula

De aula of kantine is er voor iedereen. Hier kun je in de pauze lunchen en verschillende versnaperingen kopen. Er is een catering met broodjes. Verder staan er in de aula snoep- en frisdrankautomaten.

7.6 EHBO

Er is een EHBO-post aanwezig bij de receptie.

7.7 Lift

Als je een lift moet gebruiken, kun je bij de conciërge een liftsleutel aanvragen. Je moet dan wel een briefje laten zien van je ouders of de dokter waarop staat dat je gedurende een bepaalde tijd geen trappen mag lopen. Je mag de liftsleutel niet uitlenen en je mag geen andere leerlingen meenemen in de lift. Aan het eind van elke lesdag moet je de sleutel inleveren bij de conciërge.

7.8 Rooster

Je vindt je eigen lesrooster op http://hetbaken.zportal.nl. Planningsroosters worden tijdig op internet geplaatst, doch uiterlijk donderdagmiddag voorafgaande aan de week. De planningsroosters bevatten alle vooraf bekende wijzigingen. Een planningsrooster wordt op vrijdagmiddag definitief en heet vanaf dan weekrooster. Kijk hier dus altijd naar! Elke ochtend worden onverwachte wijzigingen zoals bijvoorbeeld ziekte verwerkt in het weekrooster. De bijgewerkte weekroosters worden dagelijks rond 8 uur op de site gepubliceerd. Controleer je rooster dus elke ochtend na 08.00 uur. Het rooster op Zermelo is hierin leidend.

7.9 Website

We verwezen er al een aantal keer naar: de website www.parklyceum.nl. Je vindt hier algemene informatie over bijvoorbeeld onze uitgangspunten, organisatie en regels. Je kunt hier ook inloggen op het leerlingenportaal om bijvoorbeeld je cijfers in te zien. Ook vind je informatie over je rooster en over speciale activiteiten op de website.

Ga naar onderwerp